26
maj
2021

Szczelność komory chłodniczej a pianka PUR
Wielu z Państwa zastanawia się nad izolacją komory chłodniczej. Sadownicy i rolnicy od ponad 25 lat starają się stworzyć idealne warunki do przechowywania owoców i warzyw. Nie ma w tym nic dziwnego. Otóż wielu chce po prostu dostarczyć swoje produkty w jak najlepszym stanie do dostawców. Komora chłodnicza i tak zwana kontrolowana atmosfera to już właściwie standard bez którego nie ma skutecznego przechowalnictwa. Oczekiwania klientów i konsumentów są coraz bardziej wygórowane. Owoce i warzywa muszą być najwyższej jakości. Bez tego po prostu się nie sprzedadzą. Ładne, zdrowe i pełnowartościowe owoce i warzywa będą cenione i lepiej się sprzedawać.
Ale tak naprawdę na czym polega szczelność komory o którą chodzi? Zamykając hermetycznie komorę z owocami powinniśmy mieć pewność, że towar się nie zepsuje przez cały okres użytkowania i tworzenia kontrolowanej atmosfery. Pianka PUR z której izolacje wykonuje firma Pluimers zapewnia odpowiednią szczelność komory chłodniczej i warunki przechowywania. Wychodząc na przeciw oczekiwaniom cały czas monitorujemy rynek i proponujemy rozwiązania najwyższej jakości.
Należy pamiętać że do prawidłowego wykonania izolacji komory chłodniczej potrzebujemy trzech (3) ważnych ogniw, które dają sadownikowi pewność że praca została dobrze wykonana.
– najwyższej jakości pianka pur o dużej gęstości
– profesjonalni wykonawcy
– najnowocześniejszy sprzęt zapewniający stabilność pianki pur
Komory wykonane z pianki PUR najwyższej jakości mogą bezproblemowo funkcjonować ponad 25 lat a może nawet dłużej. Ponieważ firma Pluimers takie budynki izolowała pianą pur już ponad 27 lat temu możemy śmiało powiedzieć, że taka izolacja się sprawdza w 100 % jeśli chodzi o szczelność komory chłodniczej jak i jej wytrzymałość.